Zelf uw gevel impregneren

Benodigdheden

 1. Impregneermiddel.
 2. Drukspuit of verfroller.
 3. Afdekmateriaal. (tape, vuilniszakken).
 4. Eventueel een ladder.

 

Sale!

Impregneermiddel steen & beton

€ 39,95 € 29,95
Sale!

Impregneermiddel steen & beton

€ 39,95 € 29,95

Stap 1

Zorg ervoor dat uw gevel schoon en droog is. (licht vochtig is geen probleem). 

Uw gevel dient in goede staat te zijn. Geen scheuren of afbrokkelende voegen. 

 

Stap 2

Plak kozijnen en ramen af met afdekmateriaal (tape en vuilniszakken). 

Stap 3

Vul de drukspuit met het impregneermiddel en stel zo af dat er voldoende product uitkomt.

Stap 4

Breng het impregneermiddel aan op uw buitenmuur. Doe dit van beneden naar boven. Zo kun je goed zien wat al gedaan is en wat nog niet. Zorg ervoor dat het oppervlak goed verzadigd is met het impregneermiddel. Voor het beste resultaat breng je twee lagen aan. Nat in nat. Dus voordat de eerste laag droog is de tweede laag aanbrengen. 

Stap 5

Laat uw muur goed drogen. Minimaal 5 uren geen contact met regen.  Volledige polymerisatie is na circa 8 dagen bereikt.

Test het resultaat door wat water tegen uw gevel te gooien.

Stap 6

Klaar!

Zo eenvoudig is het hydrofoberen / impregneren van uw buitenmuur.

Iedereen kan het.


Hucil gevelimpregneer is geschikt voor de volgende oppervlakken

 • (Vers) beton
 • Bakstenen
 • Pleisters
 • Zuigende natuursteen
 • Kalkzandsteen
 • Vezelcement
 • Vers metselwerk

Hoeveel hydrofobeermiddel / impregneermiddel heb ik nodig?

 

Bepaal het oppervlak van uw te impregneren oppervlak.

 

Afhankelijk van de steensoort van uw gevel bepaalt u het benodigde volume impregneer d.m.v. onderstaande tabel.

 

Zachte baksteen   0,75 - 1 liter/ m2

Harde baksteen    0,5 - 0,75 liter/ m2

Kalkzandsteen      0,75 - 1 liter/ m2

Gipspleister           0,75 - 1 liter/ m2

Gasbeton               0,9 - 1,1 liter/ m2

Beton                      0,5 - 0,75 liter/ m2

Natuursteen          0,5 - 0,75 liter/ m2

 

Voordelen van het impregneren van uw buitenmuur

 

 • Uw gevel/muur wordt waterafstotend. Hierdoor heb je geen last meer van doorslaand vocht.
 • De gevel/muur wordt schimmelwerend. Op een geïmpregneerde muur is het moeilijker voor schimmels en algen om te overleven. Hierdoor zal er minder snel groene aanslag op uw muur ontstaan.
 • Energiebesparing. Een natte muur transporteert warmte makkelijker naar buiten dan een droge muur. Door het impregneren / hydrofoberen blijven de stenen droog. Dit isoleert beter, wat resulteert in een lager energieverbruik.
 • Bescherming tegen vorstschade. Een natte gevel die vervolgens bevriest kan scheuren in de gevel veroorzaken. Doordat het water niet meer in het gesteente kan trekken kan er ook geen schade ontstaan.
 • Eenvoudiger te reinigen. Uw gevel blijft door het impregneren langer schoon. Ontstaat er toch vervuiling? Dan is dit makkelijk schoon te maken omdat het niet in de muur trekt.
 • Waardevermeerdering. Een geïmpregneerde gevel heeft een langere levensduur omdat het minder te lijden heeft van alle weersinvloeden.  

Hucil gevelimpregneer beïnvloedt niet het ademend vermogen van de gevel.

Een vaak genoemd nadeel van impregneren is dat het ademend vermogen van de muur zou worden aangetast. Hucil Buitenmuur impregneer doet dit niet! Water kan niet naar binnen maar waterdamp kan wel naar buiten.! De steen of het beton behoudt zijn ademend vermogen.

Zelf gevel impregneren

Het impregneren van je gevel is een effectieve manier om je huis te beschermen tegen vochtproblemen en vuilophoping. Door je gevel te impregneren, creëer je een beschermende laag die vocht en vuil tegenhoudt. In dit artikel bespreken we de voordelen van het impregneren van je gevel en waarom het een slimme investering is.

Een van de belangrijkste voordelen van het impregneren van je gevel is dat het vochtproblemen voorkomt. Een gevel die niet geïmpregneerd is, kan vocht doorlaten waardoor het kan binnendringen in de muren. Dit kan leiden tot schimmelvorming en andere problemen die de gezondheid van jouw gezin kunnen beïnvloeden. Door je gevel te impregneren, creëer je een waterafstotende laag die voorkomt dat vocht kan doordringen in de gevel. Zo blijft de gevel droog en voorkom je vochtproblemen.

Een ander voordeel van het impregneren van je gevel is dat het vuilafstotend is. Een geïmpregneerde gevel stoot vuil en stof af, waardoor deze langer schoon blijft en er dus mooier uitziet. Dit betekent dat je minder tijd en geld hoeft te besteden aan het reinigen van je gevel.

 

gevel impregneren

Een bijkomend voordeel van het impregneren van je gevel is dat het de levensduur van je gevel verlengt. Een gevel die niet geïmpregneerd is, kan door vochtproblemen en vuilophoping sneller slijten. Dit kan leiden tot dure reparaties en onderhoudskosten. Door je gevel te impregneren, creëer je een beschermende laag die ervoor zorgt dat je gevel langer meegaat en minder snel beschadigd raakt.

Tot slot is het impregneren van je gevel ook nog eens een duurzame keuze. Doordat je gevel langer meegaat, hoef je deze minder vaak te vervangen. Daarnaast verbruik je minder energie en schoonmaakmiddelen doordat je gevel langer schoon blijft.

Kortom, het impregneren van je gevel biedt verschillende voordelen zoals het voorkomen van vochtproblemen, het verminderen van onderhoudskosten, het verlengen van de levensduur van je gevel en het maken van een duurzame keuze. Wil je jouw gevel impregneren? Laat je dan informeren door een professional die jouw gevel op de juiste manier kan impregneren. Zo ben je verzekerd van een goed resultaat en kun je genieten van de voordelen van een geïmpregneerde gevel.