Borax poeder, ook bekend als natriumboraat, is een natuurlijk mineraal dat veelzijdig gebruikt kan worden in het huishouden. Het heeft ontvettende en reinigende eigenschappen en kan ook gebruikt worden als onkruidverdelger, zilverreiniger en ontsmettingsmiddel. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende toepassingen van borax poeder.

  1. Allesreiniger

Borax is een krachtige allesreiniger die gebruikt kan worden om verschillende oppervlakken schoon te maken. Het kan gebruikt worden om de keuken en badkamer schoon te maken, maar ook om meubels en vloeren te reinigen. Meng simpelweg een eetlepel borax met warm water en je hebt een effectieve allesreiniger.

  1. Ontvetter

Borax poeder is ook een uitstekende ontvetter die kan helpen bij het verwijderen van vet en olie van verschillende oppervlakken. Meng borax met warm water en gebruik het om de keukenapparatuur, de oven en de grill schoon te maken. Het kan ook gebruikt worden om vlekken van olie en vet uit kleding en textiel te verwijderen.

  1. Wasmiddel

Borax kan ook als additief worden gebruikt in wasmiddelen. Het kan helpen om kleding witter en helderder te maken, en kan ook helpen om vlekken te verwijderen. Voeg gewoon een half kopje borax toe aan je wasmiddel en laat het zijn werk doen.

  1. Zilverreiniger

Borax kan ook worden gebruikt om zilveren sieraden en bestek schoon te maken. Maak een mengsel van borax en water en laat het zilver hierin weken. Spoel het zilver daarna af en poets het op met een zachte doek.

  1. Onkruidverdelger

Borax kan ook gebruikt worden om onkruid te bestrijden in de tuin. Strooi een kleine hoeveelheid borax poeder op de plekken waar het onkruid groeit en het zal afsterven. Let wel op dat je niet te veel borax gebruikt, want dit kan ook andere planten beschadigen.

  1. Ontsmettingsmiddel

Borax heeft ook ontsmettende eigenschappen. Het kan gebruikt worden om oppervlakken te ontsmetten en bacteriën en ziekteverwekkers te doden. Meng simpelweg borax met warm water en gebruik het om oppervlakken schoon te maken.

  1. Tapijtreiniger

Borax kan ook gebruikt worden als tapijtreiniger. Meng het borax poeder met zuiveringszout en wrijf dit mengsel over het tapijt. Laat het een uur intrekken en stofzuig vervolgens het tapijt. Het zal er weer als nieuw uitzien.

  1. Vuilnisbakken reiniger

Borax kan ook gebruikt worden om vuilnisbakken te reinigen. Meng het borax poeder met warm water en gebruik het mengsel om de vuilnisbak schoon te maken. Het zal niet alleen de geur neutraliseren, maar ook helpen om vuil en vet te verwijderen.

  1. Badkamerreiniger borax kan ook gebruikt worden als effectieve badkamerreiniger. Het kan helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en het desinfecteren van oppervlakken.

Borax kopen kan hier: